. Ma György napja van.
Lezárult a Cipősdoboz-akció
2011-12-21 21:56:45
Lezárult a Cipősdoboz-akció

Lezárult a Cipősdoboz-akció

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat Karácsonyi Cipősdoboz akciójának ajándékait a rászoruló gyermekeknek. Az eseményt adventi ünnepség keretein belül tartották meg Egerben, a Deák Ferenc úti Baptista Gyülekezeti Házban.

 

Lezárult a Baptista Szeretetszolgálat Karácsonyi Cipősdoboz akciója. Idén első alkalommal adventi ünnepség keretein belül adták át az ajándékokat a rászoruló gyermekeknek. Az eseményt december 21-én tartották meg Egerben, a Deák Ferenc úti Baptista Gyülekezeti Házban.

 

Magyarországon nyolcadik, városunkban hatodik éve működik ez a program. Az ötlet gazdája egy angol nagymama, aki cipősodobozban adott át ajándékokat. Ebből alakult ki és terjedt el világszerte ez a karitatív akció. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Egerben idén december 1-én indult a jótékony célt szolgáló adománygyűjtés. Összesen mintegy 350 darab doboz gyűlt össze. Ezek főként játékokat, plüssfigurákat, kisautókat, babákat, tisztálkodási szereket, valamint eszközöket, és természetesen édességeket tartalmaznak.

  

 

 

 

A felajánlások legnagyobb része, körülbelül 90 %-a, az egri lakosoktól érkezett, de ajándékoztak különböző intézmények is. Az Andrássy György Szakközépiskola közel 70 dobozt juttatott el a szervezőkhöz. A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium is szép számmal küldött adományokat. 

 

 

 

 

Ahogy Kovács Dániel, a gyülekezet lelkipásztora elmondta: Felvették a kapcsolatot a családsegítő irodákkal, és azok segítségét annak eldöntésében, hogy kik azok, akik nagyon örülnének a felajánlásoknak. Hozzátette még: Az esemény legfontosabb mozzanata az, hogy a lelki segítséget meg tudják adni a megajándékozottaknak.

 

 

 

 

Rázsi Botond alpolgármester szerint: Öröm, hogy egy ilyen jó esemény kapcsán sokan gyűltek össze. Az akció elején úgy vélte, hogy idén kevesebb ajándék fog összejönni, de végül nem így történt. Magánemberek, különböző intézmények, iskolák, szociális létesítmények is részt vettek a programban. A politikus így folytatta beszédét: A karácsony ünnepe nem csak az ajándékozásról szól, hanem legfőképpen arról, hogy minden nap tudjunk szeretni, ugyanis a karácsony legfontosabb üzenete a szeretet. Nemes Róbert fotói.

 

 

Barczi Balázs

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>